Firma De Heus

Dit beeld is aangeboden door het personeel van De Heus Voeders ter ere van haar 100-jarig jubileum. Het beeld staat symbool voor de wijze waarop De Heus zich in de afgelopen 100 jaar heeft ontwikkeld, van een klein regionaal bedrijf tot een internationaal opererende onderneming.

De molensteen duidt op de herkomst van het familiebedrijf. In de voorouderlijke molen in Wijk bij Duurstede werd de basis gelegd voor generaties molenaars, die tot op heden nog actief zijn in de mengvoederindustrie.

Twee handen houden een wereldbol vast. Dit staat symbool voor het internationale karakter van De Heus, dat door jarenlange uitbreiding is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. Op de wereldbol zijn de verschillende filialen aangegeven. De twee handen geven aan dat de Heus zich zo heeft kunnen ontwikkelen door de goede samenwerking met toeleveranciers, afnemers en personeel. Samen maken deze op wereldschaal voedselproductie mogelijk.   De onderste hand steekt uit de mouw van een net pak met overhemd en manchetknoop. De bovenste hand steekt uit een overal of overhemd met opgestroopte mouw.

Hieronder de fotoreportage van de productie van het beeld.