Cursussen

Cursus houtsnijden en beeldhouwen

Bij de Houterij worden het jaar rond, met uitzondering van de maanden juli en augustus, vijf cursussen houtsnijden en beeldhouwen aangeboden. Aangezien er geen vast cursusprogramma is kunt u op elk moment instappen. Elke deelnemer aan de cursus kan op eigen niveau en naar eigen idee aan het snijden gaan, natuurlijk bijgestaan door de docent, die ideeën aandraagt en aanwijzingen geeft.

Het hoofddoel is om met plezier met houtsnijden en beeldhouwen bezig te zijn, waarbij en passant veel te leren valt over houtsnijwerk, hout, vormgeving en gereedschap. Tijdens deze cursus kan er bijvoorbeeld een reliëf gesneden worden, een abstracte vorm in een mooi stuk hout, een figuratief beeld, een spiegellijst of een ornament voor een meubel.

Workshops

Ook is het mogelijk om met een vriendengroep, als familie, met een verjaardagsfeestje of als bedrijf een workshop te volgen. Bijvoorbeeld voor één of twee dagdelen of een weekend.

Op zomerse dagen kan er tijdens de workshops buiten worden gesneden.

Gereedschap voor het houtsnijden

Het benodigde gereedschap ( zoals onder andere gutsen, burijnen en hamers) is beschikbaar voor de cursisten. Hout is aanwezig, in diverse soorten en afmetingen.

Prijs en tijden van de cursussen en workshops houtsnijden

De prijs per cursus van tien avonden of vier zaterdagen bedraagt € 225,00. Op zaterdag inclusief lunch. De prijs voor het gebruikte hout is niet inbegrepen in het cursusgeld.

Kom eens langs voor een proefles.

De cursussen worden op de volgende tijden gegeven.

     
dag tijd  
dinsdag 19.00 tot 22.00 uur wekelijks
woensdag 19.00 tot 22.00 uur wekelijks
Vrijdag 9.30 tot 12.30 uur wekelijks vanaf september
zaterdag 10.00 tot 17.00 uur tweewekelijks

Cursusrooster Beeldsnijden in Hout voor  2020 op de zaterdagen.
Cursustijden van 10.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 5 september
zaterdag 19 september
zaterdag 3 oktober
zaterdag 17 oktober
zaterdag 31 oktober
zaterdag 14 november
zaterdag 28 november
zaterdag 12 december